Суд дозволив екстрадицію фігуранта справи Гандзюк

Читать на русском
У Болгарії апеляційний суд міста Бургас затвердив рішення суду першої інстанції про екстрадицію в Україну Олексія Левіна, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк.

У Болгарії апеляційний суд міста Бургас затвердив рішення суду першої інстанції про екстрадицію в Україну Олексія Левіна, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє місцевий сайт Gramofona в середу, 11 березня.

Сам Левін не хоче, щоб його видавали. Він стверджує, що якщо це станеться, його помістять в секретну в'язницю, де до нього застосують силові методи. Левін нібито готовий допомагати українським слідчим у розслідуванні злочину, але з Болгарії.

За словами адвоката Левіна, рішення про екстрадицію є неправильним і незаконним, оскільки запит на передачу надійшов від Генеральної прокуратури України. Зараз такого органу більше немає (реформований в Офіс генерального прокурора). На думку адвоката, суд не перевірив належним чином законність запитуючого органу.

Обвинувачення не взяло до уваги аргументи адвоката.

Рішення є остаточним і не може бути оскаржене.

Раніше повідомлялося, що затриманий в Болгарії Олексій Левін, підозрюваний в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, залишиться під вартою після спливу 40-денного терміну ув’язнення, допоки не буде вирішене питання щодо екстрадиції.

Нагадаємо, суд Болгарії дозволив екстрадицію фігуранта справи Гандзюк Олексія Левіна.

Президент Володимир Зеленський раніше обговорив з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим екстрадицію підозрюваного у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна в Україні.

Олексія Левіна (Москаленко), якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, затримали правоохоронці 24 січня на території Болгарії. Як з'ясувалося, Левін змінив зовнішність, проте його змогли ідентифікувати за відбитками пальців. Також у нього знайшли два паспорти.

27 січня суд Болгарії заарештував Левіна на 40 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: