Фігурант справи Гандзюк не оскаржував екстрадицію з Болгарії

Читать на русском
Затриманий в Болгарії Олексій Левін, підозрюваний в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, не подав апеляційну скаргу на рішення болгарського суду про його екстрадицію до України.

Затриманий в Болгарії Олексій Левін, підозрюваний в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, не подав апеляційну скаргу на рішення болгарського суду про його екстрадицію до України.

Як повідомив в коментарі Укрінформу його адвокт Михайло Величко, Левін може бути доставлений в український суд протягом 7-12 днів, якщо не подасть апеляцію.

«Попереднім рішенням мого клієнта було подати апеляційну скаргу на рішення болгарського суду про його екстрадицію, але на сьогоднішній день скарга не подана, хоча і підготовлена. Офіційно вона ним не підписана», - сказав він.

Захисник Левіна додав, що 28 лютого є останнім терміном подачі апеляційної скарги.

Адвокат вважає, що його клієнт прислухався до його порад не подавати апеляцію, хоча фактично до кінця дня ще може оскаржити свою екстрадицію.

«Я вважаю, що він прислухався до моєї точки зору, що шансів вирішення цього питання в апеляційній інстанції немає, і треба доводити свою невинність в українському суді», - зазначив Величко.

Нагадаємо, суд Болгарії дозволив екстрадицію фігуранта справи Гандзюк Олексія Левіна.

Президент Володимир Зеленський раніше обговорив з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим екстрадицію підозрюваного у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна в Україні.

Олексія Левіна (Москаленко), якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, затримали правоохоронці 24 січня на території Болгарії. Як з'ясувалося, Левін змінив зовнішність, проте його змогли ідентифікувати за відбитками пальців. Також у нього знайшли два паспорти.

27 січня суд Болгарії заарештував Левіна на 40 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: