Суд Болгарії дозволив екстрадицію фігуранта справи Гандзюк

Читать на русском
Затриманого раніше Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, екстрадують до України.

Затриманого раніше Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, екстрадують до України.

Відповідне рішення ухвалив суд у Болгарії, повідомляє місцеве видання Flagman.

За словами місцевого прокурора Георгія Чінева, суд визнав клопотання про екстрадицію обґрунтованим. Незважаючи на це, захист Левіна має право подати апеляцію.

«Якщо він подасть апеляцію, апеляційний суд розгляне справу протягом 7 днів. Водночас, щоб забезпечити фактичну передачу особи, суд також прийняв рішення про його арешт», - додав прокурор.

Раніше глава держави Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим екстрадицію підозрюваного у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна в Україну.

Нагадаємо, 24 січня на території Болгарії правоохоронці двох країн затримали Олексія Москаленка (Олексія Левіна), підозрюваного в нападі на Катерину Гандзюк. Пізніше стало відомо, що Москаленко змінив зовнішність, проте його змогли ідентифікувати за відбитками пальців.

Раніше повідомлялося, що суд Болгарії обрав Левіну запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: