Болгарія триматиме під вартою підозрюваного у вбивстві Гандзюк до рішення щодо екстрадиції

Читать на русском
Затриманий в Болгарії Олексій Левін, підозрюваний в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, залишиться під вартою після спливу 40-денного терміну ув’язнення, допоки не буде вирішене питання щодо екстрадиції.

Затриманий в Болгарії Олексій Левін, підозрюваний в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, залишиться під вартою після спливу 40-денного терміну ув’язнення, допоки не буде вирішене питання щодо екстрадиції.

Про це hromadske повідомило керівництво болгарської в’язниці, де утримується Левін.

Також представники в’язниці продемонстрували рішення Окружного суду міста Бургас від 21 лютого, за яким термін тривання під вартою Левіна продовжили на невизначений час, до рішення у питанні щодо екстрадиції.

«Левіна затримали 21 січня, 27-го арештували на 40 днів. Однак, вже за місяць, Окружний суд ухвалив ще одне рішення — щодо безстрокового тримання під вартою», — повідомили у в’язниці.

Водночас, у коментарі hromadske болгарський захисник Левіна Кирил Топалов від послуг якого підозрюваний напередодні відмовився, наголосив на тому, що його підзахисний не затягує процес.

«Якби він мені сказав — «затягуй», я міг би це зробити, бо я мав для цього підстави. Але він сказав — «не треба». Це його рішення. І водночас він не хотів, щоб я брав на себе таку відповідальність — не говорити про усі помилки, які знайшов. Тому він відмовився», — сказав Топалов.

Нагадаємо, суд Болгарії дозволив екстрадицію фігуранта справи Гандзюк Олексія Левіна.

Президент Володимир Зеленський раніше обговорив з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим екстрадицію підозрюваного у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна в Україні.

Олексія Левіна (Москаленко), якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, затримали правоохоронці 24 січня на території Болгарії. Як з'ясувалося, Левін змінив зовнішність, проте його змогли ідентифікувати за відбитками пальців. Також у нього знайшли два паспорти.

27 січня суд Болгарії заарештував Левіна на 40 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: