Супрун розповіла про досягнення медреформи

Читать на русском
Голова Міністерства охорони здоров'я виступила на львівському форумі і розповіла, коли запрацює медреформа.

Медична реформа в Україні йде повільно, тому що багато чиновників звикли, що їх спонукають.

Як передає «Слово і Діло», про це 31 травня розповіла голова Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун на Lviv Media Forum, повідомляє «Сегодня».

Супрун: Зеленський досі не цікавився медреформоюЗміни, які розпочалися у системі охорони здоров'я, вони невідворотні і відбуватимуться далі, переконана Супрун.

За її словами, часом для пришвидшення медреформи високопоставлених чиновників потрібно «бити батогом».

«Потрібно іноді не морквиною, а батогом «спілкуватися» з нашими високопосадовцями, щоб вони прискорилися. Але вже якщо це йде, якщо реформа позитивна - потрібно змінити тактику. Потрібно не бити, а допомагати», - заявила Супрун.

Вона підкреслила, що в МОЗ хочуть повернути довіру громадян до державної системи управління, але для цього потрібна підтримка українців, замість критики. За словами Супрун, у ЗМІ підміняють причини і слідства, що також призводить до проблем.

«У лікарнях реформа ще не розпочалася. І коли ви показуєте, що лікарнях усе погано і «нафіг ця реформа?», - вона туди ще не дійшла. Це є причиною, чому ми робимо реформу, а не результатом наших реформ. Цій причині - 28 років незалежності і ще 70 років до того, коли руйнувалася українська медицина», - емоційно заявила Супрун.

Вона додала, що намагається відновити українську медицину, але на це потрібен час, оскільки за рік це зробити неможливо.

Раніше Супрун дала українцям рекомендації з приводу відмови від куріння й розповіла про чотири види нікотинової залежності. Вона також заявила, що молоко в Україні стали пити менше, ніж алкогольні напої.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: