У березні кияни отримають платіжки за комуналку нового зразка

Читать на русском

За інформацією відомства, у березні єдиний рахунок-повідомлення в Києві міститиме нарахування за гаряче водопостачання і опалення в повному обсязі.

У березні кияни отримають платіжки за комунальні послуги нового зразка.

Про це на брифінгу повідомив генеральний директор «Центру комунального сервісу» (ЦКШ) Андрій Щербина, пише пресслужба КМДА.

За інформацією відомства, у березні єдиний рахунок-повідомлення в Києві міститиме нарахування за гаряче водопостачання і опалення в повному обсязі, а сума перерахунку за коефіцієнтом газу буде відображена в колонці «перерахунок».

Чи зможе влада знизити витрати на комуналку до 15% сімейного бюджету?Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав метою свого Кабміну зниження витрат українців на комунальні послуги до 15 відсотків сімейного бюджету.

Щербина зазначив, що починаючи з березня при формуванні рахунків-повідомлень будуть внесені зміни до блоку з нарахуваннями КП «Київтеплоенерго», а саме:

  • у колонці «нараховано» буде відображена 100% сума нарахування за послуги опалення та гарячого водопостачання;

  • проте в колонці «перерахунок» буде вказана сума «знижки» у зв'язку зі зміною ціни на природний газ.

«Також окремим рядком на лицьовій стороні рахунку-повідомлення в блоці «Київтеплоенерго» вказані суми перерахунку за відповідними коефіцієнтами, які застосовані в поточному розрахунковому періоді, а саме: за послугу з опалення – 0,74, за послугу ГВП – 0,76. У відсотках – кияни заощадили за лютий на опаленні 26%, а на ГВП – 24%», – сказав Щербина.

Нагадаємо, в Україні заборгованість за комуналку збільшилася ще на 4 мільярди.

Також відзначимо, за інформацією соціологів, кожен п'ятий українець витрачає на комуналку половину доходу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: