Українські митники вилучили рекордну кількість валюти

Читать на русском
В Україну з Польщі 8 березня намагалися ввезти рекордну кількість валюти - близько 20 мільйонів гривень.

На Галицькій митниці в неділю, 8 березня, вилучили майже 20 мільйонів гривень, які незаконно намагалися ввезти в Україну.

Про це повідомила пресслужба Державної митної служби в неділю, 8 березня. Інцидент стався в пункті пропуску «Угринів-Долгобичув». 240 тисяч доларів і 500 тисяч євро намагався ввезти чоловік, який прямував в Україну з Польщі.

Він не повідомив співробітникам митниці про наявність валюти, а також не надав дозволу на її переміщення.

Долар по 24 гривні. В якій валюті українцям зберігати заощадження?Згідно з даними НБУ, офіційний курс долара на 10 січня 2020 року різко виріс до 24,11 гривень, що на 28 копійок вище порівняно з попереднім банківським днем.

«Валюта вилучена. Таку її кількість працівники Галицької митниці виявляють вперше. Останній раз найбільшу суму валюти (понад 4 млн гривень) вилучали в 2018 році», - сказано в повідомленні.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 МК України. Надалі справу направлять до суду.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський до цього розкритикував результати роботи митної служби, яка «збирає лайки», а не гроші. Він заявив, що за два місяці 2020 року в Україні недовиконання держбюджету майже 16 млрд гривень. З цієї суми 13 млрд гривень - це «провал по митниці».

Митниця відповіла на слова Зеленського про недобір грошей до держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: