Зеленський розповів, чи легко домовлятися з Путіним

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський назвав переговори з головою РФ Володимиром Путіним дуже складними і важкими.

Президент України Володимир Зеленський оцінив особисті переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, а також розповів про своє бачення майбутнього для України та Росії.

Про це Зеленський повідомив в інтерв'ю The Guardian, повну версію якого опублікувала в неділю, 8 березня, пресслужба Офісу президента.

Президент України, зокрема, назвав переговори зі своїм російським колегою «дуже складними і важкими».

Один великий Зеленський, занадто великий. Колонка Леоніда ШвецяВолодимир Зеленський як свій головний виборець розлютився на себе як президента, і як президент на ці емоції зреагував і усунув ті причини.

«Це дуже складно. Дуже. Як би там не було, ми повернули 111 людей з вересня. Я не кажу, що ми зробили прорив. Але. Три роки не було Нормандського формату. Ситуація була заморожена абсолютно. Через три роки ми домоглися зустрічі - зараз повернули 111 людей. Ми сіли за стіл переговорів. Знаєте, кажуть: «йде як по маслу»? Але тут «масла взагалі немає. Все йде жорстко, важко, з серйозними шорсткостями. Але воно рухається вперед», - сказав Зеленський у відповідь на питання - як складно домовлятися з такою людиною як Путін.

За словами президента України, в переговорах з Путіним необхідно бути «трохи flexible». Також він зазначив, що не відчуває Путіна як надійного партнера, але в той же час сподівається, що партнерські відносини між Україною і Росією встановляться «не через 100 років».

«Мабуть, партнером України з Росією зможе бути, і я дійсно хотів би бути свідком цього не через 100 років. Я хотів би це побачити. Тому що, я впевнений, що більшість росіян не хоче, щоб була війна», - заявив голова української держави.

Нагадаємо, Володимир Зеленський дав інтерв'ю британській газеті The Guardian, а також 7 березня з'явився на обкладинці видання.

У своєму інтерв'ю Зеленський також передрік появу в Росії нового президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: