НАБУ повідомило Бровченку про нову підозру

Читать на русском
Детектив і прокурор повідомили колишньому заступники глави МЕРТ про нову підозру і зміну раніше повідомленої підозри.
Юрій Бровченко в судіфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про нову підозру колишньому заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі Юрію Бровченку.

Про це 14 січня під час судового засідання поынформував прокурор САП Максим Кравченко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, СБУ затримала Бровченка за підозрою в державній зраді, оскільки він нібито причетний до зриву державного оборонного замовлення. Пізніше підслідність у справі змінили за НАБУ, яке повідомило ексзаступнику міністра про підозру у заволодінні державним майном групою осіб.

За даними слідства, у вересні-листопаді 2017 року директор ДП «Безпека» Владислав Глазунов, діючи навмисне та з корисливих мотивів, вступив у злочинну змову із Бровченком. Вони домовилися сприяти участі іноземної компанії Gray Fox Logistics (США) у виконанні державного оборонного замовлення в частині виготовлення та постачання в Україну «напівавтоматизованої лінії з виробництва корпусу з ведучим пояском снаряду калібрів 152/155 мм з комплексом ЗІП». При цьому посадовці цілком усвідомлювали, що можливості виконати замовлення іноземна організація немає.

У подальшому Глазунов і Бровченко нібито для виконання державного оборонного замовлення забезпечили укладення контракту між Gray Fox Logistics та Державною акціонерною холдинговою компанією «Артем» на виготовлення та постачання в Україну спеціалізованої продукції.

Як з'ясувало слідство, внаслідок таких дій Gray Fox Logistics у травні 2018 року отримала від ДАХК «Артем» передоплату в сумі 8,29 млн доларів (на час вчинення злочину — 217,27 млн грн). Проте станом на грудень 2019 року іноземна компанія умов контракту так і не виконала. Отже, зірвано реалізацію узгоджених етапів виконання ДОЗ та створено передумови неповного та несвоєчасного забезпечення Збройних сил України боєприпасами критичної номенклатури.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки Бровченка. Також суд продовжив обов'язки організатору цієї схеми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: