Новий склад уряду: яка ідея влади виявилася провальною

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Новий склад уряду однозначно показав провал передвиборчої ідеї Володимира Зеленського про те, що вся проблема в старих обличчях. Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив політолог Андрій Дуда, оцінюючи новий склад уряду.

Експерт звернув увагу, що дуже багато хто відмовився бути в складі нового Кабміну, навіть не дивлячись на високий рівень підтримки суспільством Володимира Зеленського.

На його погляд, даний сигнал говорить про те, що ніхто не готовий ризикувати своєю репутацією. Тобто ситуація така, що ризикувати все одно доведеться, якщо погоджуєшся на роботу в Кабміні.

«Після презентації нового складу уряду перше, що кидається в очі - банкрутство передвиборної ідеї президента про нові та старі обличчя, про те, що влада потребує перезавантаження новими обличчями, а вся проблема в старих кадрах», - констатував Дуда.

Політолог вважає, що це була вдала риторика на виборах, але практика показала зовсім інше.

Обличчя нового Кабміну: хто увійшов до складу уряду ШмигаляСвої посади зберегли Аваков, Федоров, Малюська і Криклій. Ще чотири крісла міністрів поки залишаються вакантними.

«Якщо оцінювати новий склад уряду, то як раз це все старі кадри, які мають досвід роботи в уряді Ющенка, Тимошенко та навіть Азарова», - зауважив Андрій Дуда.

Новий склад уряду - свідчення того, що, коли потрібно займатися серйозними речами звертаються до перевірених кадрів, підкреслив Дуда.

Політолог підкреслив, що до нового складу увійшли як професіонали, так і кадри, які викликають побоювання. Зокрема, особливо скептично експерт оцінив призначення новим міністром оборони Андрія Тарана.

«В умовах війни, в Україні призначають міністром оборони людину, яка відома зв'язками з проросійськими структурами і Віктором Медведчуком», - зазначив експерт.

Він прогнозує, що незабаром буде критика військового блоку, якої раніше не було. Незважаючи на те, що попередній міністр оборони не був яскравою фігурою, Загороднюк був точно орієнтованим на НАТО.

В цілому, на думку політолога поки незрозуміло наскільки буде ефективний новий склад уряду.

«До тих пір, поки повністю не затвердять економічний блок незрозуміло чи буде ефективним новий уряд», - резюмував Андрій Дуда.

«Слово і Діло» також пропонує подивитися на наші претензії до Кабміну Гончарука - у вигляді провалених обіцянок.

«Слово і Діло» писало, які нові обличчя з'явилися в уряді Шмигаля, хто з міністрів Гончарука зберіг свої пости, а які міністерські крісла поки залишаються вакантними.

«Слово і Діло» пропонує порівняти претензії Володимира Зеленського до власного уряду, який він привів до влади, і його ж претензії до попереднього уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: