Голова Житомирського лісгоспу написав заяву про звільнення у відповідь на заклик Зеленського

Читать на русском
Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Куринський написав заяву на звільнення після того, як до цього його закликав президент України Володимир Зеленський.

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Куринський написав заяву на звільнення після того, як до цього його закликав президент України Володимир Зеленський.

Як передає «Слово і Діло», заяву, датовану 12 серпня, Куринський опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Прокуратура завела справу на правоохоронців Житомирської області після візиту ЗеленськогоПрокуратура розпочала кримінальну справу за заявою президента Володимира Зеленського про отримання хабарів працівниками правоохоронних органів Житомирської області за невтручання у діяльність незаконного видобутку бурштину.

«Прошу звільнити мене за угодою сторін», - йдеться в документі.

Також чиновник оприлюднив відкритий лист до президента України. Він заявив, що готувався до виступу на нараді за участю глави держави 12 серпня, але йому не надали такої можливості.

У листі Куринский виклав основні, на його думку, проблеми в лісогосподарській галузі: відсутність законодавчо затвердженої політики у сфері лісової галузі, стратегії її розвитку, ефективної комунікації по вертикалі Кабмін - Міністерство аграрної політики - Держлісагентство, відсутність єдиного підпорядкування лісокористувачів, неоднорідність умов ведення лісового господарства, відсутність центрального органу влади, який би виступав координатором в деревопереробній галузі, відсутність інтересу в підтримці лісової галузі і розвитку її вцілому з боку держави і т.д.

«За час існування незалежної України лісова галузь завжди була прибутковою, самоокупною і соціально-орієнтованою. Після прийняття Верховною Радою України та Кабінетом міністрів України ряду невдалих рішень, державні лісогосподарські підприємства і галузь вцілому стоїть на межі банкрутства», - йдеться в листі.

Нагадаємо, 12 серпня під час візиту в Житомирську область на нараді з питань незаконного видобутку бурштину Зеленський доручив СБУ змінити керівників управлінь в Рівненській, Волинській та Житомирській областях, а Національній поліції - 9 голів районних відділів поліції в цих областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: