ДБР та Генпрокуратура провели обшуки у Держлісагентстві

Читать на русском
Слідчі ДБР спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора провели обшуки центральному апараті Держлісагентства і лісництвах Житомирщини.

Слідчі ДБР спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора провели обшуки центральному апараті Держлісагентства і лісництвах Житомирщини.

Як інформує пресслужба ДБР та пресслужба ОГП обшуки відбулися через незаконну вирубку деревини.

Як Україна торгувала лісом-кругляком у 2014-2019 рокахПісля запровадження мораторію на вивезення необробленого лісу та запровадження кримінальної відповідальності за вирубки лісу імпорт щороку зменшувався.

Згідно з попередньою інформацією, працівники лісгоспу у змові зі службовими особами лісозахисного підприємства та Держлісагентства під час відведення насаджень у санітарні рубки вносили недостовірні відомості до документів.

Внаслідок незаконної вирубки, за попередніми підрахунками, державі завдано збитки на суму понад 6 мільйонів гривень.

Слідчими ДБР спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора проводяться 35 санкціонованих обшуків за місцями розташування лісгоспу, його лісництв, спеціалізованого лісозахисного підприємства, територіального органу та центрального апарату Держлісагентства.

Обшуки відбуваються і у місцях проживання та інших об’єктах нерухомості посадових осіб державної лісової охорони, а також за місцями проживання підприємців-лісозаготівельників і у місцях здійснення лісопереробки.

Слідчі ДБР повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП «Олевське лісове господарство». Службові особи підозрюються в розтраті майна в особливо великих розмірах вчиненій групою осіб.

Нагадаємо, Гончарук анонсував масштабний аудит лісгоспів.

Торік, у листопаді 2019 року, президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону вирубки лісу в Карпатах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: