Міжнародні резерви України в березні зросли

Читать на русском
Резерви зросли в березні, зокрема, за рахунок отримання урядом коштів від позики під гарантії Світового банку.

Міжнародні резерви України в березні зросли на 2,1% або $412 млн і станом на 1 квітня склали 20 632,7 млн ​​доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 4 квітня, повідомляє прес-служба Національного банку.

Відзначається, що резерви зросли за рахунок отримання урядом коштів від позики під гарантії Світового банку на суму 512 млн євро; розміщення урядом облігацій в іноземній валюті, в тому числі єврооблігацій на 357,1 млн, ОВДП на 159,8 млн доларів і 5,4 млн євро. Крім цього, чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку забезпечила поповнення резервів на 162,2 млн доларів

«У березні пропозиція валюти була вища від попиту, насамперед, завдяки сприятливій зовнішній ціновій кон'юнктурі для товарів українського експорту, зокрема, аграрної та металургійної продукції, і стабільним надходженням експортної виручки, а також вкладенням нерезидентів у гривневі державні цінні папери», - йдеться в повідомленні.

В результаті, НБУ купив на міжбанківському валютному ринку 271,7 млн ​​доларів (з них 90,0 млн доларів - у формі інтервенцій з вибору кращої ціни, 181,7 млн ​​доларів за єдиним курсом). У той же час, для згладжування курсових коливань протягом місяця Національний банк продав 109,5 млн доларів.

Як повідомляється, минулого місяця з резервів направлено 866,5 млн на платежі з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

Нагадаємо, в лютому Україна виплатила 1 285,4 млн доларів за боргами, через що знизилися міжнародні валютні резерви. На 1 березня розмір міжнародних резервів знизився на 2,9% (на 599,4 млн доларів) і склав 20 220,3 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: