АМКУ схвалив концесію херсонського порту

Читать на русском
Антимонопольний комітет України визнав переможцем концесійного конкурсу в порту Херсон ТОВ Рисоіл-Херсон.

Антимонопольний комітет України визнав переможцем концесійного конкурсу в порту Херсон ТОВ «Рисоіл-Херсон».

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

«З метою участі у концесійному конкурсі ТОВ «Петро Ойл Енд Кемікалс» (м. Київ, Україна) та компанія «Risoil SA» (м. Женева, Швейцарія) створили ТОВ «Рисоіл-Херсон» та уклали договір Об’єднання, за умови якого вони зобов’язуються співпрацювати та здійснювати реалізацію проекту щодо передачі в концесію порту Херсон», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ТОВ «Петро Ойл Енд Кемікалс» та компанія «Risoil SA» планують здійснити інвестиції у заплановану трансакцію у розмірі 215 млн 735 тис. грн.

Так у кінці січня 2020 року до АМКУ надійшла заява на опосередковане набуття ТОВ «Рисоіл-Херсон» контролю, шляхом одержання в концесію, над активами у вигляді єдиного майнового комплексу, що належать ДП «Херсонський Морський Торговельний Порт» (м. Херсон, Україна) і ДП «Адміністрація морських портів України» (м. Київ, Україна) та разом забезпечують здійснення господарської діяльності із надання стивідорних послуг у морському порту «Херсон».

ТОВ «Рисоіл-Херсон», з урахуванням відносин контролю, здійснює діяльність, зокрема, із перевалки вантажів у морських торговельних портах «Чорноморськ» та «Південний».

Сукупна частка учасників концентрації на ринку послуг з транспортного оброблення вантажів у морських портах у сегменті виконання стивідорних робіт становить близько 2 %.

Ураховуючи, що концесія не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію.

Раніше суд розблокував концесію Херсонського морпорту.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України надав дозвіл на концесію миколаївського морського порту «Ольвія».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: