АМКУ надав дозвіл на концесію порту «Ольвія»

Читать на русском
Антимонопольний комітет України надав дозвіл на концесію миколаєвського морського порту Ольвія.

Антимонопольний комітет України надав дозвіл на концесію миколаєвського морського порту «Ольвія».

Про це повідомили в пресслужбі АМКУ.

Зазначається, що переможцем концесійного конкурсу стала компанія QTerminals із Катару, яка протягом п'яти років має інвестувати в розвиток порту 3,4 млрд грн.

Важливою умовою концесійного договору стала необхідність отримання дозволу АМКУ на концентрацію.

«В кінці січня 2020 року до АМКУ надійшла заява катарської компанії «QTerminals W.L.L.» на опосередковане одержання в концесію активів, що належать ДП «Стивідорнв компанія «Ольвія» і ДП «Адміністрація морських портів України» та разом забезпечують здійснення господарської діяльності із надання стивідорних послуг у спеціалізованому морському порту Ольвія», - йдеться у повідомленні.

Компанія «QTerminals W.L.L.» є провідним портовим оператором Катару та здійснює діяльність з управління морськими терміналами у найбільшому порту Катара – Хамад.

«Група QTerminals наразі не здійснює господарської діяльності в Україні, а тому не відбувається структурних змін на ринку стивідорних послуг. Враховуючи, що концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію», - зазначили в АМКУ.

Раніше рішення про передачу в концесію морського порту «Ольвія» катарській компанії QTerminals ухвалив Кабінет міністрів.

Нагадаємо, суд розблокував концесію Херсонського морпорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: