В Україні ще дві людини померли від пневмонії

Читать на русском
У Рівному від пневмонії померли дві людини, які занадто пізно звернулися до лікарів за медичною допомогою.

У Рівненській області від пневмонії, яку спричинив грип, померли дві особи.

Про це повідомили в обласній клінічній лікарні в середу, 4 березня. Як сказано в повідомленні, хворі запізно звернулися до лікарів. Зокрема, хлопця 1993 року народження доставили в лікарню швидкою допомогою в ніч на 2 березня в тяжкому стані, з ознаками дихальної недостатності.

У Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ знизився – КМДАУ столиці рівень захворюваності на грип та ГРВІ знизився на 4,9 відсотка. За 8-й тиждень 2020 року було зареєстровано 14 591 хворого.

«Він тиждень перебував у реанімації, але оскільки він пізно звернувся за допомогою лікарів, медики не змогли врятувати йому життя», - розповів головний лікар Іван Зима.

Ще один чоловік помер 4 березня - 65-річний місцевий житель звернувся до медиків 28 лютого і був відразу госпіталізований.

Чоловікові поставили діагноз: грип, ускладнений двобічною пневмонією. Лікування виявилося неефективним і пацієнт помер. Він був невакцинований, уточнили в лікарні.

Зазначимо, всього з початку 2020 року в Рівненській області від пневмонії померли чотири людини.

Нагадаємо, за даними МОЗ, за тиждень від ускладнень грипу померли шість українців: з них четверо дітей. Всього за тиждень на ГРВІ захворіли 213 тисяч чоловік (майже дві третини з них - діти). На сьогоднішній день в Україні епідпоріг перевищено на 17%.

У ВООЗ розповіли, чому грип небезпечніший за коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: