Жертвами грипу за тиждень в Україні стали 10 осіб

Читать на русском
В Україні вже другий тиждень поспіль не зменшується число померлих від ускладнень грипу. Число тих, хто заразився ГРВІ за тиждень, зменшилася незначно.

Другий тиждень поспіль в Україні фіксують однакову кількість смертей від ускладнень грипу. Тим часом число жертв з початку епідсезону наблизилося до півсотні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я в середу, 26 лютого. За даними відомства, з 17 по 23 лютого в Україні жертвами грипу стали 10 осіб.

За цей же період заразилися грипом і ГРВІ понад 217 тисяч осіб. Більше половини хворих - діти.

В Україні зростає кількість жертв грипуУ Львівській області за минулий тиждень зафіксовано два летальних випадки від ускладнень грипу.

В цілому в Україні показник захворюваності на грип на 19% вище за епідеміологічний поріг. Неепідемічний рівень зберігається в Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і Києві.

Всього з початку епідсезону від ускладнень грипу в Україні померли 48 чоловік. За інформацією МОЗ, жоден померлий не був вакцинований. На минулому тижні щеплення вирішили зробити 225 українців.

Нагадаємо, на попередньому тижні в Україні жертвами грипу стали також десять осіб, а підхопили ГРВІ понад 245 тисяч осіб.

У КМДА заявили, що в Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ знизився.

Летальні випадки через ускладнення грипу фіксували у Львівській та Кіровоградській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: