В Україні виявили заборгованість із субсидій у 19 областях

Читать на русском
У 19 областях України станом на початок 2020 року була зафіксована заборгованість з виплати пільг і субсидій населенню на оплату комунальних послуг.

У 19 областях України станом на початок 2020 року була зафіксована заборгованість з виплати пільг і субсидій населенню на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє пресслужба Рахункової палати України.

Скільки субсидій отримали українці в 2019 роціСубсидії в Україні отримали 3 млн 283,6 тисяч сімей у минулому році. Держава виплатила їм 28,4 млрд грн.

Найбільша заборгованість у Львівській області - 7,2 млн грн, Дніпропетровській області - 4,9 млн грн, Київській області - 0,6 млн грн, Запорізькій області - 0,5 млн грн.

Загалом у 19 областях станом на 1 січня 2020 року за наданими пільгами і житловими субсидіями була кредиторська заборгованість у сумі 14,6 млн грн.

За даними прес-служби, є загроза, що ця заборгованість не буде погашена, оскільки у законі про державний бюджет на 2020 рік надання субвенції місцевим бюджетам не передбачено.

У Рахунковій палаті повідомили, що у2019 році на виконання фактичних зобов’язань місцевих бюджетів з надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг з державного бюджету надано субвенцію у сумі 21,6 млрд грн, або 99,9% плану на рік.

Нагадаємо, Кабмін скасував обмеження монетизації пільг на комуналку.

Також прем'єр Гончарук виключив перегляд правил надання субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: