ФРС екстрено знизила ставку через коронавірус

Читать на русском
Федеральна резервна система США позапланово знизила процентну ставку на 0,5 процентного пункту в спробі згладити наслідки для економіки від епідемії коронавірусу.

Федеральна резервна система США позапланово знизила процентну ставку на 0,5 процентного пункту в спробі згладити наслідки для економіки від епідемії коронавірусу.

Не чекаючи наміченого на 18 березня засідання, ФРС знижує ставку федеральних фондів на 0,5 процентного пункту, до 1-1,25% річних, повідомляє Bloomberg.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Зазначається, що голосування за екстрене скорочення діапазону ставки до 1-1,25% було одностайним. Екстрена зміна процентної ставки (поза календарним засіданням) американський центробанк проводить 9-й раз у своїй історії і вперше з кризи 2008 року.

«Коронавірус створює еволюціонуючі ризики для економічної діяльності», - йдеться в заяві ФРС.

ФРС також заявила, що стежить за подіями і їх наслідками для економічних перспектив.

Нагадаємо, кількість жертв нового типу коронавірусу COVID-19 в Китаї досягла 2 тисяч 943. Згідно з останніми даними, в 31 провінції зафіксовано 80 тисяч 151 підтверджений випадок зараження, з лікарень виписано 47 тисяч 204 особи. За добу було зареєстровано 31 загиблого від вірусу, 125 тих, хто заразився, і 2 тисячі 742 видужали.

Випадки зараження коронавірусом нового типу COVID-19 за межами Китаю зафіксували в 64 країнах.

Сьогодні стало відомо про перший випадок коронавірусу в Україні. Захворювання виявили у чоловіка (26 років), який повернувся з дружиною з Італії. Симптоми хвороби у нього з'явилися 28 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: