Міністр закордонних справ Швеції відвідала зону ООС

Читать на русском
Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде в рамках робочого візиту в Україну відвідала лінію розмежування в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде в рамках робочого візиту в Україну відвідала лінію розмежування в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС в середу, 4 березня.

«У рамках ознайомчого візиту для вивчення гуманітарної ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил в Луганській області міністр закордонних справ Королівства Швеції Анн Лінде, надзвичайний і повноважний посол Королівства Швеції в Україні Тобіас Тіберг спільно з заступником міністра закордонних справ України Єгором Божком відвідали Станицю Луганську», - йдеться в повідомленні.

Боротьба за уми: що змінить запуск українського телеканалу на ДонбасіУкраїна з 1 березня запустила телеканал для окупованих територій. Його головною метою називають повернення жителів Донбасу в політичний, культурний і суспільний порядок денний України.

Делегація зустрілася з заступником командувача ООС Андрієм Ігнатьєвим, ознайомилася з інфраструктурою пропускного пункту, особливостями проходження громадянами контролю і рівнем пасажиропотоку. Також Ігнатьєв ознайомив Лінде зі станом безпеки в районі проведення операції та з ходом розв'язання гуманітарних проблем.

Голова МЗС Швеції поцікавилася питаннями забезпечення безпеки цивільного населення під час перетину лінії розмежування і проходження перевірчих операцій в цьому пункті контролю. Вона зазначила, що уряд Швеції продовжить допомагати уряду України для того, щоб максимально зменшити страждання людей по обидві сторони лінії розмежування.

Крім цього, делегація зустрілася з представниками СММ ОБСЄ та ООН, а також відвідала відновлений міст через річку Сіверський Донець.

Раніше КПВВ на Донбасі перейшли на весняний графік.

Також нагадаємо, бойовики розміщують танки на Донбасі з порушенням домовленостей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: