Зведення штабу ООС 3 березня: 13 обстрілів, є поранені

Читать на русском
За минулу добу незаконні збройні формування 13 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

За минулу добу незаконні збройні формування 13 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілів було поранено двох українських військових, а ще троє отримали бойові травми.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил вранці 3 березня.

«2 березня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення, троє - бойові поразки», - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС в Facebook.

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 березняСитуація на сході країни станом на 2 березня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Сім обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, а саме поруч із н.п. Мар'їнка та Опитне - із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, двічі неподалік Красногорівки - зі ствольної артилерії калібру 152 мм - 2 снаряди і 3 міни - з міномета калібру 120 мм, в районі Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поруч з Новомихайлівкою - з міномета калібру 120 мм - 6 мін, а також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів, поблизу Лебединського - з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник здійснив шість обстрілів українських позицій, а саме двічі поблизу Орехово - з 120-мм міномета - 10 мін і зробив 4 постріли з станкового протитанкового гранатомета, двічі в районі Новотошківському - з міномета калібру 120 мм - 31 міна, двічі неподалік Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також в штабі зазначили, що бойовики вели вогонь по н.п. Красногорівка з міномета калібру 120 мм. Внаслідок розриву міни біля будинку вибуховою хвилею було вибито шибки, осколками якого була поранені місцева мешканка.

«З поточної доби російські окупаційні війська з міномета калібру 82 мм випустили 8 мін по захисникам населеного пункту Широкино, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід. За поточну добу втрат немає», - додали в штабі.

Крім того, в пресцентрі додали, що «за підтвердженими даними втрати російських окупаційних військ протягом останніх двох днів склали: незворотними - 4 людини, пораненими і травмованими - 2 людини, знищено озброєння і військової техніки - 2 одиниці».

Раніше стало відомо ім'я загиблого на Донбасі українського військового.

Також нагадаємо, КПВВ на Донбасі перейшли на весняний графік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: