У МОЗ сказали, скільки українців підписали декларації із сімейними лікарями

Читать на русском

Декларації зі своїми сімейними лікарями підписали понад 29 мільйонів громадян України. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

«Вже через місяць почнеться наступний крок змін в системі надання медичної допомоги. Запрацює Програма медичних гарантій. Маючи направлення сімейного лікаря, можна буде отримувати оплачену державою амбулаторну і стаціонарну медичну допомогу, хірургічне втручання, пройти обстеження, зробити вакцинацію, аналізи, діагностику, отримати ліки», - написала вона у своєму Facebook.

Медреформа: які медичні послуги будуть безкоштовними і за що доведеться платитиЗ 1 квітня 2020 року держава буде оплачувати лікарням та поліклінікам медпослуги. Ми розібрались, чи залишиться безкоштовною швидка допомога, які консультації лікарів, аналізи та операції будуть доступними, а за що доведеться доплачувати.

Скалецька також нагадала, які обов'язки виконує сімейний лікар в Україні.

«Це той, хто має дати пораду як вести здоровий спосіб життя, як розібратися в календарі щеплень, як краще запобігати поширенню тих чи інших захворювань, особливо в період підвищення епідемічного порогу грипу, як розібратися в симптомах захворювань», - пояснила міністр.

Також вона показала електронну карту місць надання первинної медичної допомоги.

Наадаємо, Кабінет міністрів Олексія Гончарука працює вже пів року. «Слово і Діло» пропонує подивитися, як цей уряд виконував обіцянки протягом шести місяців каденції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: