Криклій спростував подорожчання квитків УЗ з березня

Читать на русском
У Мінінфраструктури прокоментували інформацію про підвищення цін на квитки Укрзалізниці з 1 березня 2020 року.

В Україні тарифи на проїзд пасажирів залізничним транспортом з 1 березня не підвищували.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури в понеділок, 2 березня.

Як уточнив голова міністерства Владислав Криклій, індексацію тарифів дійсно планувалося робити поетапно - з 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, крім першого класу поїздів Інтерсіті +. Таким чином, до кінця року квитки б подорожчали на 22%. Однак, повідомив Криклій, наказ ще не схвалено.

«Укрзалізниця» анонсувала будівництво євроколіїУЗ планує побудувати євроколію, щоб пасажири зі Львова могли без пересадок добиратися поїздом в європейські країни.

«Відповідний наказ Міністерства інфраструктури поки не узгоджений», - заявив він, коментуючі інформацію про підвищення цін в ЗМІ.

Криклій нагадав, що подорожчання квитків на залізничні перевезення - вимушений захід, оскільки прибуток УЗ тільки на 43% покриває її витрати.

За його даними, в 2019 році «Укрзалізниця» перевезла пільговиків майже на 1,07 млрд грн, в той час як їй було компенсовано лише 136 млн грн (близько 13%).

Нагадаємо, «Укрзалізниця» призначила до 8 березня кілька додаткових поїздів.   В УЗ також називали найпопулярніші потяги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: