«Укрзалізниця» анонсувала будівництво євроколії

Читать на русском
УЗ планує побудувати євроколію, щоб пасажири зі Львова могли без пересадок добиратися поїздом в європейські країни.

У 2020 році УЗ планує почати будівництво вузької колії європейського стандарту від Львова до кордону з Польщею.

Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики УЗ Антон Саболевский, передає пресслужба відомства в четвер, 27 лютого.

Прокладка колії розміром 1435 мм запланована в напрямку Мостицька—Скнилів. За словами Саболевського, використання такої євроколії дозволить пасажиру сісти в поїзд у Львові і без пересадок дістатися до європейських країн.

УЗ відновила рух приміських поїздів в Донецькій областіУкрзалізниця відновила рух приміських поїздів на дільниці Фенольна - Скотувата в Донецькій області, який не здійснювався з 2014 року.

Як відзначили в УЗ, інтерес до цього проєкту вже проявили польські і чеські залізничники.

Саболевскій також додав, що «Укрзалізниця» має намір почати в цьому році електрифікацію напрямку Ковель—Ізов. Реалізація цього проекту дозволить збільшити обсяги перевезень з країнами ЄС (зокрема, вантажі по широкій колії в Польщу). Крім того, за його словами, впровадження електротяги знизить операційні витрати компанії.

Нагадаємо, через спалахи коронавірусу по всьому світу «Укрзалізниця» облаштувала спеціальні приміщення на українських вокзалах.

Раніше УЗ призначила до 8 березня ще кілька додаткових поїздів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: