Німеччина закликала посилити тиск на Росію через Сирію

Читать на русском
Німеччина звернулася до ЄС та США з проханням про посилення спільного тиску на Росію і режим Башара Асада в Сирії.

Німеччина звернулася до ЄС та США з проханням про посилення спільного тиску на Росію і режим Башара Асада в Сирії.

Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

За словами міністра оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, західний світ має розчистити шлях для політичних переговорів, щоб покласти край війні в Сирії. Вона додала, що гуманітарна ситуація в Сирії є важкою.

Крім того, голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген закликав розглянути питання про введення додаткових санкцій проти Російської Федерації.

«У (президента РФ - ред.) Путіна немає підстав реагувати на будь-які заклики європейців, поки йому не довелося нести відповідальність за спільні з Асадом завоювання в Сирії. Нам треба дати зрозуміти, що ми готові до жорсткої гри в дипломатії та в економіці», - заявив він.

Нагадаємо, раніше під час засідання Радбезу ООН постійний представник США Келлі Крафт зажадала від Російської Федерації негайного припинення військової операції в Сирії. Також вона закликала сили режиму Асада відійти на позиції, встановлені у 2018 році.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон закликав Туреччину і Росію припинити військові дії в Сирії і погодитися на тривале припинення вогню. Макрон глибоко стурбований гуманітарною катастрофою у Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: