У НАТО запевнили в подальшій підтримці Сирії

Читать на русском
У НАТО заявили про те, що мають намір й надалі підтримувати Туреччину, зокрема у сфері протиповітряної оборони.

У НАТО заявили про те, що мають намір й надалі підтримувати Туреччину, зокрема у сфері протиповітряної оборони.

Про це в п'ятницю, 28 лютого, заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг на брифінгу за підсумками екстреного засідання Північноатлантичної ради на рівні послів, скликаного на вимогу Туреччини щодо Ідлібу, передає ТАСС.

Водночас Столтенберг не анонсував жодних нових заходів підтримки з боку Альянсу в контексті ситуації в Ідлібі та військових втрат, які Туреччина там зазнає.

Сирійська Цусіма: чи будуть РФ і Туреччина воювати через АсадаКонфлікт із Туреччиною через сирійського президента Башара Асада може обернутися для Росії військовою поразкою в Сирії.

«НАТО вже надає Туреччині значну підтримку, використовуючи широкий набір заходів. Альянс продовжить підтримувати Туреччину, зокрема у сфері протиповітряної оборони, що сприяє захисту повітряного простору Туреччини від ракетних атак із території Сирії», – сказав він.

Столтенберг пообіцяв, що НАТО буде продовжувати пильно стежити за ситуацією на південно-східному кордоні Альянсу, підкресливши, що Туреччина є «цінним союзником НАТО».

Відповідаючи на питання турецького журналіста, чи може Туреччина розраховувати на нові конкретні заходи підтримки з боку НАТО внаслідок нападів на її військових, Столтенберг відповів: «НАТО надає Туреччині значну політичну і практичну підтримку, і ми постійно вивчаємо, що ще ми можемо зробити. Сьогоднішнє засідання – це вже вираження підтримки Туреччини з боку НАТО».

Столтенберг також подякував Туреччині за регулярні брифінги для країн НАТО щодо ситуації в Сирії і висловив Анкарі найглибші співчуття у зв'язку із загибеллю її військових. Він також закликав до негайного повернення до режиму припинення вогню в Сирії та надання повного гуманітарного доступу до території, котра не контролюється урядом Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сирійській провінції Ідліб унаслідок авіаудару сил режиму Асада загинули понад 30 турецьких військових. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган влаштував екстрену нараду з питань безпеки. Пізніше дані про загиблих уточнили.

Також стало відомо, що ще 36 осіб отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: