Рада НАТО проведе засідання через загострення в Сирії

Читать на русском
У п'ятницю, 28 лютого, Рада Північноатлантичного альянсу, НАТО,  збереться на засідання з приводу загострення між Туреччиною та режимом Башара Асада в Сирії.

У п'ятницю, 28 лютого, Рада Північноатлантичного альянсу, НАТО, збереться на засідання щодо загострення між Туреччиною та режимом Башара Асада в Сирії.

Як сказано в повідомленні, НАТО збереться на засідання на прохання Туреччини, щоб провести консультації щодо ситуації в сирійській провінції Ідліб.

Сирійська Цусіма: чи будуть РФ і Туреччина воювати через АсадаКонфлікт із Туреччиною через сирійського президента Башара Асада може обернутися для Росії військовою поразкою в Сирії.

«Відповідно до статті 4 договору, будь-який союзник може вимагати консультацій, коли, на його думку, існує загроза його територіальній цілісності, політичній незалежності чи безпеці», - пояснили в НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сирійській провінції Ідліб унаслідок авіаудару сил режиму Асада загинули понад 30 турецьких військових. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган влаштував екстрену нараду з питань безпеки.

Пізніше дані про загиблих уточнили.

Також стало відомо, що ще 36 осіб зазнали поранень.

Туреччина більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: