Порошенко з'явився на допит до ДБР

Читать на русском
П'ятий президент України Петро Порошенко разом зі своїми адвокатами прийшов на допит до ДБР, який буде проходити в справі про призначення суддів.

П'ятий президент України, нардеп від «Європейської солідарності» Петро Порошенко в п'ятницю, 28 лютого, прибув на допит до Держбюро розслідувань.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна». За даними видання, разом із Порошенком прибули і його адвокати.

«Ми, як я і обіцяв учора, сьогодні прийшли до Державного бюро розслідувань, розуміючи, що це фарс, розуміючи, що це ознаки політичного переслідування», – заявив колишній президент України перед допитом.

Президентська справа: відповідальність депутата ПорошенкаВиклики п'ятого президента Петра Порошенка на допити до ДБР стали в останні кілька місяців регулярно повторюваним мотивом новинних стрічок.

Адвокат Порошенка Ігор Головань уточнив, що експрезидента викликали на допит у справі, яка стосується призначення суддів.

«Тобто реалізація конституційних повноважень президента. Усі провадження стосуються рішень президента, які передбачені Конституцією», – зазначив адвокат.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому запевнив, що в п'ятницю сам прийде до ДБР.

Минулого тижня суд дозволив примусовий привід Порошенка на допит до ДБР. Його адвокати це рішення оскаржили, але суд клопотання не задовольнив.

Востаннє Порошенко був на допиті в ДБР 24 січня цього року. Після цього він вже проігнорував три повістки, а всього не з'являвся за викликом слідчих понад 30 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: