Порошенко знову не з'явився на допит до ДБР

Читать на русском
Петро Порошенко не прийшов до слідчих на допит, оскільки в його адвоката є низка претензій до самої повістки і органу ДБР як структури.

П'ятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань, який був призначений на 11 лютого.

Про це розповів адвокат Порошенко Ігор Головань у коментарі «Українській правді».

За словами Голованя, його підзахисний не з'явився, оскільки ДБР як органу досудового розслідування вже не існує.

«Ми знаємо, що 5 лютого був указ президента, яким було змінено структуру ДБР. Вже Першого управління організації досудових розслідувань немає, тому той орган, який викликав Порошенко, вже не існує», - заявив адвокат.

Він уточнив, що ще минулого тижня намагався з'ясувати - хто зараз очолює Головне слідче управління Держбюро, кому передали кримінальні провадження, які були відкриті раніше, і яка доля слідчих, що працювали в ДБР. Однак, за словами Голованя, на ці питання в бюро йому не відповіли.

Адвокат додав, що і надалі має намір вимагати від ДБР дотримуватися закону, а саме - вказувати в повістках для Порошенко слідче управління та ім'я слідчого.

Нагадаємо, Петро Порошенко був на допиті в ДБР 24 січня цього року. Пізніше він розповів подробиці свого візиту до слідчих.

Після цього п'ятий президент України вже проігнорував дві повістки, а всього не був за викликом у ДБР понад 30 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: