Захист Порошенка оскаржив привід до суду політика

Читать на русском
Адвокати п‘ятого президента України Петра Порошенка вважають рішення про привід, ухвалені Печерським судом, політичними й оскаржили їх у 5 інстанціях.
Фото - «Слово і Діло».

Адвокати п‘ятого президента України Петра Порошенка вважають рішення про привід, ухвалені Печерським судом, політичними й оскаржили їх у 5 інстанціях.

«Першу заяву подано до Служби безпеки України про злочинне втручання в автоматизовану систему розподілу судових справ. Тільки таке втручання могло «розподілити» цю справу, зокрема одіозному судді Сергію Вовку, який давно пов’язаний із поплічником Януковича Андрієм Портновим», – пояснив адвоката Порошенка Ігор Головань, інформує пресслужба «ЄС».

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Другу заяву подано до Офісу генерального прокурора, зокрема щодо порушення слідчим ДБР територіальної підсудності.

Ще одну заяву подано до Вищої ради правосуддя. Адвокати стверджують, що судді Печерського суду ухвалювали ці рішення в атмосфері підвищеної секретності, а Порошенко не був повідомлений про це засідання, і не був на ньому присутній.

Заяву щодо порушення принципу територіальної підсудності, а також порушення вимог КПК щодо особистої присутності народного депутата України на судовому засіданні подано до і до Ареляційного суду м.Києва.

І ще одну заяву з вимогою переглянути обидві ухвали як неправосудні подано до Печерського районного суду.

Нагадаємо, Печерський суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань здійснити примусовий привід експрезидента Петра Порошенка на два допити до ДБР – 28 лютого і 6 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: