Офіс генпрокурора розпочав атестацію прокуратур у регіонах

Читать на русском
Переважна більшість працівників прокуратур регіонального рівня виявила бажання пройти атестацію та приєднатися до нової прокуратури.

Переважна більшість працівників прокуратур регіонального рівня виявила бажання пройти атестацію та приєднатися до нової прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що 3697 прокурорів з усіх обласних центрів України, АР Крим та військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил візьмуть участь у першому етапі атестації.

Атестація прокурорів регіональних прокуратур є наступним етапом реформи прокуратури, яка розпочалася минулого року та передбачає атестацію всіх прокурорів України, створення Офісу генерального прокурора та добору до нього нових працівників з-поза системи, розробки і впровадження нових механізмів роботи прокурорів.

«У рамках реформи прокуратури ми успішно атестували прокурорів ГПУ, запустили роботу Офісу генерального прокурора, йде добір 100 нових прокурорів до Офісу. Зараз ми розпочинаємо атестацію прокурорів регіональних прокуратур, бо суспільство очікує від прокурорів усіх рівнів доброчесності, професійності та результатів – підозр, скерованих до суду справ. Далі в питаннях вироків справа за судами, де прокурори підтримують публічне обвинувачення. Ми прагнемо повернути довіру суспільства до прокуратури і у нас є унікальна можливість, якою ми користаємося – політична воля та підтримка суспільства», – наголосив Руслан Рябошапка.

Процес атестації буде однаковим для усіх прокурорів та аналогічним процедурі атестації у Офіс Генерального прокурора. Він складатиметься з трьох етапів – тесту на знання законодавства, тесту на загальні здібності та співбесіди з кадровою комісією.

Перший та другий етапи атестації усі прокурори пройдуть у Києві з 2 до 5 березня 2020 року, прокурори з однієї прокуратури будуть здавати тести в різні дні. Очікується, що атестація всіх прокурорів регіональних прокуратур завершиться до початку червня.

Раніше повідомлялося, що Офіс генерального прокурора розпочав перший етап добору на 100 вакантних посад прокурорів.

Також були озвучені результати атестації прокурорів у справах Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: