Суд не скасував арешт майна Альперіна

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без задоволення скаргу керівника приватної компанії на арешт майна підозрюваного одеського бізнесмена.
Вадим Альперінфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Апеляційна палата не скасувала арешт майна одеського бізнесмена Вадима Альперін, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації нанесення понад 77 млн грн збитків під час розмитнення товарів.

Таке рішення 18 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

17 грудня 2019 року антикорупційний суд наклав арешт на дві земельні ділянки та автомобіль Mercedes-Benz S 350 2015 року випуску. Втім директор ТОВ «Фінод» Максим Ткаленко подав апеляцію на це рішення. В ній він вказував, що автівка Mercedes-Benz S 350 2015 року випуску належить ТОВ «Фінод». Також представник фірми просив скасувати арешт земельних ділянок, оскільки вони передані в іпотеку банку «Восток».

Однак, вивчивши скаргу, судді відмовили в його задоволенні. Вони встановили, що автомобіль належить Альперіну.

Зазначимо, що, згідно даних lun.ua, на вказаних земельних ділянках будують клубний будинок Biarritz.

Як відомо, суд взяв під варту Альперіна з альтернативою 70 млн грн застави. Пізніше за нього внесли заставу і бізнесмен вийшов із СІЗО. Також на підозрюваного наділи електронний браслет.

За версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: