Звільнені з полону українці отримають по 100 тисяч гривень

Читать на русском
Уряд виплатить по 100 тисяч гривень допомоги колишнім заручникам РФ, яких звільнили у грудні 2019 року. Фіндопомога буде нарахована вже на наступному тижні.
Оксана Коляда

Понад півсотні громадян України, які повернулися з полону РФ, отримають матеріальну допомогу від держави.

Про це повідомили в пресслужбі Кабміну у четвер, 27 лютого.

Як уточнила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, мова йде про 65 українців, які повернулися під час операції з обміну заручниками між Україною і РФ в грудні минулого року.

Україна готує новий обмін полоненими з РФ. Хто може допомогти?У МЗС України повідомили, що українська сторона готує черговий обмін утримуваними особами, повернути можуть ще 100 чоловік.

Всім їм Міністерство у справах ветеранів надало статус осіб, які були позбавлені волі в результаті збройної агресії Росії проти України.

«Вже на початку наступного тижня вони отримають фінансову допомогу від держави в розмірі 100 тисяч гривень», - розповіла вона.

Рішення про виділення допомоги було прийнято сьогодні в ході засідання міжвідомчої комісії, на якій фахівці вивчили всі необхідні документи звільнених українців.

Нагадаємо, раніше Кабмін визначив розмір грошової допомоги для ветеранів і жертв нацизму.

Зеленський розповів подробиці нового обміну полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: