ДБР розслідує можливе втручання Байдена в роботу Шокіна

Читать на русском
ДБР відкрило справу про тиск Джозефа Байдена на Віктора Шокіна в той час, коли він обіймав посаду генпрокурора України.

Суд зобов'язав Госбюро розслідувань перевірити факт можливого втручання екс-віце-президента США Джо Байдена в роботу колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на джерело в ДБР. Як повідомляється, провадження було відкрито на цьому тижні по ч.2 ст.343 (втручання в роботу співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Шокін розповів про розслідування щодо компанії сина БайденаШокін заявив, що був змушений припинити розслідування щодо компанії Бурісма, в якій за тих часів працював син віцепрезидента США Джо Байдена.

Справу відкрили на підставі заяви самого Шокіна. Суд зобов'язав ДБР зареєструвати це провадження.

«Ми зареєстрували провадження 24 лютого, виконуючи відповідне рішення суду», – зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Віктор Шокін був генпрокурором України з лютого 2015-го по квітень 2016 року. Його місце зайняв Юрій Луценко.

П'ятий президент України Петро Порошенко звільнив Шокіна в квітні 2016 року через нібито ультиматуму екс-віце-президента США Джо Байдена.

У 2017 році Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду про поновлення на посаді нібито у зв'язку з отриманням інформації про підкуп депутатів Верховної Ради, які голосували за схвалення звільнення його з посади.

Суд вирішив залишити позов Шокіна без задоволення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: