У Вірменії судять експрезидента Саргсяна

Читать на русском
У Вірменії відбулося перше засідання суду у справі колишнього президента Сержа Саргсяна. Експрезидента звинувачують у розкраданні близько мільйона доларів з державного бюджету

У Вірменії відбулося перше засідання суду у справі колишнього президента Сержа Саргсяна.

Експрезидента звинувачують у розкраданні близько мільйона доларів з державного бюджету. 25 лютого суд обговорив процедурні питання, пише «Радіо Свобода».

Санкції, розшук, кримінальні провадження: кого з чиновників режиму Януковича більше не переслідуютьЩоб не плутатися, ми зібрали до купи всі дані про те, кого з чиновників режиму Януковича більше не розшукують, з кого зняли санкції, а стосовно кого зупинили кримінальні провадження.

Слухання справи по суті розпочнеться через кілька тижнів або місяців. Сам Саргсян не мав можливості виступати в суді.

Адвокати Саргсяна і досі очолювана ним Республіканська партія Вірменії заперечують його причетність до розкрадання і стверджують, що кримінальна справа є помстою за його критику прем'єр-міністра країни Ніколу Пашиняна.

Нагадаємо, Серж Саргсян після 10 років президентства очолив уряд, проте пішов у відставку з цієї посади на тлі масштабних антикорупційних протестів у травні 2018 року. Після цього уряд очолив лідер опозиції Нікола Пашинян.

Раніше «Слово і Діло» зібрало всі наявні дані до купи і показати, хто з чиновників часів Януковича досі перебуває під санкціями, кого досі шукає Інтерпол, а хто все ще фігурує в кримінальних провадженнях і за якими статтями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: