Під час масових протестів у столиці Індії загинули 13 людей

Читать на русском
В ході масових заворушень і зіткнень в Нью-Делі, що відбуваються на тлі набрання чинності поправок до закону про громадянство, кількість загиблих зросла до 13.

В ході масових заворушень і зіткнень в Нью-Делі, що відбуваються на тлі набрання чинності поправок до закону про громадянство, кількість загиблих зросла до 13.

Як повідомляє у вівторок телеканал NDTV, поранено більше 150 людей, серед постраждалих є неповнолітні. Раніше телеканал повідомляв про дев'ятьох загиблих.

Увечері у вівторок поліція почала прочісування районів північного сходу столиці, ситуація в яких залишається особливо напруженою. Правоохоронці застосовують сльозогінний газ.

Уряд індійської столиці випустив розпорядження, згідно з яким тимчасово закриваються всі приватні і державні школи. Заборонені масові заходи і збори. У північно-східних районах міста оголошено комендантську годину.

Сутички спалахнули в понеділок між групами радикально налаштованої молоді, які виступають за і проти спірного закону про громадянство. Їх учасники закидали один одного камінням і палицями, вступали в бійки один з одним і в сутички з поліцією. Відзначено випадки застосування вогнепальної зброї. В ході зіткнень було підпалено кілька автомобілів, магазинів і будівель, а також автозаправна станція.

Нагадаємо, 12 грудня стало відомо, що в Індії спалахнули протести через поправки до закону про громадянство. Поправки, що офіційно набули чинності, передбачають можливість спрощеного отримання індійського громадянства немусульман із сусідніх країн Південної Азії: Афганістану, Пакистану і Бангладеш - якщо ті зіткнулися з утисками на батьківщині.

Закон спровокував невдоволення індійських мусульман, які вважають, що поправки порушують конституцію, оскільки пригнічує частину громадян у формально світській країні за релігійною ознакою. Обурення висловили й жителі північно-східних штатів країни, які бояться, що тепер в їхніх регіонах легально зможуть оселитися мільйони вихідців із Бангладеша.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: