В Індії студентські протести відбуваються в понад 30 вишах

Читать на русском
Студенти 36 вищих навчальних закладів в Індії проводять акції протесту проти нового закону про громадянство.

Студенти 36 вищих навчальних закладів в Індії проводять акції протесту проти нового закону про громадянство.

За даними The Times of India, протестують учні таких вишів, як Бомбейський індійський технологічний інститут у Мумбаї, Мадрасський технологічний інститут у Ченнаї, університети в Лакхнау, Бенаресі, Кочині, Калькутті. Заняття в багатьох з них призупинені.

Студенти вимагають скасування несправедливого, з їхньої точки зору, закону про громадянство, а також висловлюють солідарність зі студентами університету Джамія Міллія Ісламія в Нью-Делі і Алігархського мусульманського університету в місті Алігарх (штат Уттар-Прадеш), які були закриті в понеділок до 5 січня після того, як студенти цього вишу організували масові акції протесту, що супроводжувалися сутичками.

Напередодні видання повідомило, що понад 70 людей постраждали внаслідок сутичок і сутичок студентів з поліцією, які тривали в низці районів Нью-Делі в неділю ввечері і в ніч на понеділок. Основні хвилювання були зафіксовані в районі університету Джамія Міллія Ісламія. Сутички відбулися і в Алігарху, де зазнали травм 10 поліцейських і близько 30 студентів.

Нагадаємо, 12 грудня стало відомо, що в Індії спалахнули протести через поправки до закону про громадянство. Поправки, що офіційно набули чинності, передбачають можливість спрощеного отримання індійського громадянства немусульман із сусідніх країн Південної Азії: Афганістану, Пакистану і Бангладеш - якщо ті зіткнулися з утисками на батьківщині.

Закон спровокував невдоволення індійських мусульман, які вважають, що поправки порушують конституцію, оскільки пригнічує частину громадян у формально світській країні за релігійною ознакою. Обурення висловили й жителі північно-східних штатів країни, які бояться, що тепер в їхніх регіонах легально зможуть оселитися мільйони вихідців із Бангладеша.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: