В Індії поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів

Читать на русском
Поліція Індії застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів на вулицях Делі, які виступають проти закону про громадянство, який надає немусульманам-біженцям можливість отримати індійське громадянство.

Поліція Індії застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів на вулицях Делі, які виступають проти «закону про громадянство», який надає немусульманам-біженцям можливість отримати індійське громадянство.

Про це передає Reuters.

Протести проти закону тривають 5-ий день по всій країні. Наголошується, що 15 грудня в Делі протестувальники підпалили автобуси, машини і колеса.

За інформацією видання, постраждалих протестуючий доставили в лікарню, проте поліція не надала офіційних даних про постраждалих.

Раніше повідомлялося, що в Індії в штаті Ассам під час демонстрацій проти змін у законі про громадянство загинули дві людини. Правоохоронці заарештували 85 активістів, а тисячі протестувальників затримали.

Під час демонстрацій також поранили 25 мітингувальників і 50 поліцейських. Відомо, що і силовики, і активісти відкривали вогонь, внаслідок чого деякі правоохоронці отримали поранення від куль.

Індійські протести почалися через поправки в закон про громадянство, які передбачають надання громадянства пакистанським, бангладешским і афганським біженцям, які не є мусульманами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: