Експрезиденти Польщі закликали уряд полегшити життя українським заробітчанам

Читать на русском
Кваснєвський та Коморовський закликали уряд Польщі якнайшвидше затвердити довгострокову міграційну політику, яка дозволить українцям нормально працювати в цій країні.
Фото - Броніслав Коморовський.

Колишні президенти Польщі Александер Кваснєвський та Броніслав Коморовський закликали уряд якнайшвидше затвердити довгострокову міграційну політику, яка дозволить українцям нормально працювати в цій країні.

Про це йдеться у спільному зверненні експрезидентів про польску іміграційну політику, яке вони розмістили на своїх сторінках в Facebook.

Скільки грошей переказали в Україну заробітчани за останні 10 роківЩороку кількість грошей, які заробітчани переказують, привозять чи передають в Україну, зростає. Падіння кількості переказів було тільки в 2014 році.

За їх словами, завдяки присутності українських трудових мігрантів забезпечується конкурентоздатність польських підприємств.

У тексті звернення полтики, як приклад наводять Німеччину, яка з 2020 року спрощує правила для трудових мігрантів з-поза меж ЄС.

Кваснєвський і Коморовський закликали у стислі терміни запровадити прозорі адміністративні процедури для громадян України, які хочуть працювати в Польщі.

Раніше наші аналітики підрахували, скільки грошей і з яких країн надсилають заробітчани.

Також «Слово і Діло» проаналізувало, як розвивалась зовнішня торгівля України в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: