Меркель запросила до Німеччини заробітчан - відео

Читать на русском
Фахівці з країн-нечленів зможуть приїжджати до ФРН відповідно до закону, який набуде чинності 2 березня 2020 року. Завдання - знайти кадри, зазначила Меркель.

Канцлер ФРН Ангела Меркель запросила на роботу кваліфікованих спеціалістів із третіх країн, тобто країн, які не є членами Євросоюзу.

Про це вона заявила в відеоповідомлення в неділю, 15 грудня, пише Reuters.

Was die Bundesregierung gegen Fachkräftemangel tutBundesregierung

«Багато підприємств невідкладно шукають фахівців... Федеральний уряд ухвалив стратегію залучення кваліфікованих фахівців», - сказала Меркель.

Крім кадрів «академічного рівня» не вистачає також кваліфікованих робітників, без таких кадрів неможливий розвиток економіки, додала канцлер.

Про що говорять Зеленський, Путін, Меркель і Макрон: контент-аналіз пресконференціїНормандська четвірка провела зустріч у Парижі. Слово і Діло склало контент-аналіз підсумкової пресконференції лідерів.

За її словами, урядова стратегія залучення кваліфікованих працівників включає 3 пункти: використання власних кадрових ресурсів шляхом підвищення рівня підготовки, по-друге, залучення робітників з країн ЄС (зараз таких у Німеччині 2,5 млн) і, нарешті, запрошення працівників з держав, які не є членами ЄС, оскільки європейців не вистачає для заповнення всіх вакансій.

Фахівці з країн-нечленів зможуть приїжджати до ФРН відповідно до закону, який набуде чинності 2 березня 2020 року. Завдання - знайти кадри, зазначила Меркель.

Раніше Меркель розповіла про головні пункти, які були досягнуті на саміті.

Також нагадаємо, Зеленський обговорив з Меркель підготовку до Нормандського формату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: