У МОЗ повідомили, скільки українців померли від грипу за тиждень

Читать на русском
В Україні протягом семи днів жертвами грипу стали десять осіб, а підхопили ГРВІ понад 245 тисяч людей.

В Україні за минулий тиждень від ускладнень грипу померли десять чоловік.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я. Дані взяті за період з 10 до 16 лютого. У всіх десяти летальних випадках вірус грипу підтвердився лабораторно.

У МОЗ також уточнили, що захворіли за тиждень на ГРВІ 245 055 українців (понад 60% – це діти). Усього з початку епідемічного сезону в Україні жертвами грипу стали 38 осіб. При цьому жоден померлий не був щеплений проти грипу, відзначили в міністерстві.

У МОЗ оновили інформацію про українця, хворого на коронавірусУкраїнець, який заразився коронавірусом 2019 nCoV на борту круїзного лайнера Diamond Princess, знаходиться в японській лікарні.

За даними експертів, в Україні спостерігається широке географічне поширення грипу. Зокрема, у Харківській, Луганській областях і Києві не перевищено епідпоріг. У всіх інших областях України зареєстрована епідемічну активність грипу різної інтенсивності.

«Перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року і цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності», – відзначили в пресслужбі.

Нагадаємо, у Рівненській області від ускладнень грипу помер чоловік.

Також повідомлялося, що в Україні зафіксована нова смерть від пневмонії.

За попередній тиждень в Україні від грипу померло вісім осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: