Україна запровадить мита на сталеву продукцію РФ

Читать на русском
Таке рішення схвалила міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ). Воно набуває чинності через 30 днів із моменту опублікування.

Україна через місяць запровадить мито в 50% на низку російської продукції зі сталі.

Про це повідомляє газета Урядовий кур'єр 25 лютого.

Таке рішення схвалила міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ). Воно набуває чинності через 30 днів із моменту опублікування.

Кому вигідні нові мита на паливо та що буде з цінами?У Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі (МКМТ) при Мінекономрозвитку була подана скарга від найбільших українських виробників палива.

Так, комісія вирішила ввести на п'ять років 50,09% -ву остаточне антидемпінгове мито на імпорт в Україну сталевого дроту крученого, тросів, канатів, без покриття або з оцинкованим покриттям із найбільшим розміром поперечного перерізу понад 3 мм (за винятком продукції з корозійностійкої сталі).

Ініціатором розслідування, розпочатого в квітні минулого року, виступило ПрАТ виробниче об'єднання Стіальканат-Силур, частка якого в загальному обсязі виробництва цього товару в Україні перевищує 50%.

МКМТ встановила, що в 2018 році демпінгова маржа для виробників і експортерів з РФ становила 50,09%, а за 2016-2018 роки виробничі потужності Стальканат-Силур зменшилися на 10,9%, обсяги зазначеного товару на внутрішньому ринку скоротилися на 1,9 %, рівень зайнятості впав на 47,7%.

Згідно з даними Держстату, в 2019 році імпорт з РФ продукції по більш загального коду УКТЗЕД 7312 10 00 00 (під мито підпали 7 підкодів) склав 1,48 тис. тонн на суму $ 2,3 млн при загальному обсязі імпорту 5,85 тис. тонн на $ 12,38 млн.

Раніше США скасували частину мит на товари з Китаю.

Також нагадаємо, Кабмін продовжив на рік мита на російські товари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: