США скасували частину мит на товари з Китаю

Читать на русском
США тимчасово виключили 47 найменувань товарів зі списку оподатковуваної митами китайської продукції, який був запроваджений у вересні 2018 року.

США тимчасово виключили 47 найменувань товарів зі списку оподатковуваної митами китайської продукції, який був запроваджений у вересні 2018 року.

Про це йдеться в опублікованій у середу заяві відомства в електронній базі Федерального реєстру США.

Винятки будуть діяти по 7 серпня 2020 року. До товарів, які були виключені зі списку, потрапили, зокрема, синтетичні і бавовняні тканини, переносні електричні плити, паливні фільтри, електронні ваги, термінали продажу лотерейних квитків, двигуни змінного струму, джерела живлення для кабельних електромереж, а також дерев'яні дитячі ліжечка і прикраси для камінів.

У документі зазначається, що американська влада «вирішила задовольнити низку запитів» американських компаній виключити товари з переліку, в який входить китайська продукція на $200 млрд. При ухваленні цього рішення враховувалося безліч чинників. Зокрема, деякі з цих товарів виявилися доступні для придбання тільки у китайських виробників.

Раніше американський президент Дональд Трамп повідомив про бажання США вести торгівлю з Китаєм, зокрема, авіаційними двигунами та іншими товарами.

Нагадаємо, Трамп віце-прем'єр Китаю Лю Хе в середу, 15 січня, підписали в Білому домі першу фазу торгової угоди.

Також повідомлялося, що у США збережуть мита на китайські товари до нових виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: