Чиновникам «Київміськсвітла» оголосили підозру в мільйонних розтратах

Читать на русском
Прокурори Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) п’ятьом посадовцям КП Київміськсвітло.

Прокурори Офісу генерального прокурора повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) п’ятьом посадовцям КП «Київміськсвітло».

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

За версією слідства, у 2018 році посадові особи КП «Київміськсвітло», ймовірно порушуючи законодавство, здійснили закупівлю в одному із ТОВ натрієвих ламп для вуличного освітлення за завищеними цінами.

Зазначається, що під час досудового розслідування проведено низку слідчих дій. Зокрема, проведено обшуки у фігурантів кримінального провадження, дві комплексні товарознавчі та судово-економічні експертизи КНДІСЕ, за результатами яких встановлено факт нанесення матеріальних збитків державі на суму понад 23 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ з процесуального керівництва Офісу генерального прокурора у вівторок, 11 лютого, проводили численні обшуки в структурних підрозділах ВАТ «Київметробуд».

Тоді СБУ викрила механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену на київський житловий масив Виноградар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: