СБУ спіймала митників аеропорту Херсона на хабарах

Читать на русском
За попередніми даними, з однієї людини митники вимагали від 300 до 500 доларів. За робочу зміну вони отримували до 4 тисяч доларів хабара.

СБУ викрила схему отримання систематичних хабарів співробітниками митного поста «Херсон-Аеропорт» Чорноморської митниці.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Митники вимагали хабарі з підприємців, які займалися імпортом товарів з однієї з країн Близького Сходу.

«За різні суми хабарів чиновники «не помічали» можливі порушення комерсантами встановлених норм ввезення в Україну товарів іноземного виробництва. Таким чином чиновники мінімізували суми обов'язкових платежів при здійсненні контролю ввезення товарів, що завдавало збитків держбюджету», - повідомили в СБУ.

За попередніми даними, з однієї людини митники вимагали від 300 до 500 доларів. За робочу зміну вони отримували до 4 тисяч доларів хабара.

Одного з митників затримали після отримання чергового хабара. На даний момент вирішується питання про повідомленні йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Також вивчається причетність інших чиновників до корупційній схемі.

Раніше в Вінницькій області на хабарі затримали депутата.

Також нагадаємо, в Києві на хабарі погорів чиновник Секретаріату Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: