З'ясувалися подробиці обшуків у «Київметробуді»

Читать на русском
СБУ викрила механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену на київський житловий масив Виноградар.

СБУ викрила механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену на київський житловий масив Виноградар.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що в межах розслідування кримінального провадження слідчі СБ України провели обшуки, зокрема в КП «Київський метрополітен», ПАТ «Київметробуд», в їх структурних підрозділах, в АБ «Укргазбанк» та його відділеннях, а також за місцями проживання службових осіб організацій.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, електронні носії інформації, які містять важливі для досудового розслідування відомості.

Наразі досліджується факт можливого заволодіння організаторами механізма бюджетними коштами, виділеними на будівництво метрополітену, у тому числі через безпідставне розміщення 1,7 мільярда гривень на депозитних рахунках у банківській установі. За версією слідства, оборудка дозволила зацікавленим особам отримати 139 мільйонів гривень за відсотками депозиту.

Для попередження подальших сумнівних операцій із бюджетними коштами на підставі ухвал слідчого судді на банківські рахунки підприємств накладено арешти на понад 2,4 мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ з процесуального керівництва Офісу генерального прокурора у вівторок, 11 лютого, проводять численні обшуки в структурних підрозділах ВАТ «Київметробуд».

Нагадаємо, ДБР нагрянуло з обшуками на Подільську і Поліську митниці.

Також повідомлялося про обшуки в кабінеті державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: