СБУ прийшла з обшуками до «Київметробуду»

Читать на русском
Співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора у вівторок, 11 лютого, здійснюють численні обшуки у структурних підрозділах ПАТ Київметробуд.

Співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора у вівторок, 11 лютого, здійснюють численні обшуки у структурних підрозділах ПАТ «Київметробуд».

Про це повідомляє пресслужба ОГУ.

Зазначається, що обшуки також проходять у посадових осіб підприємства, а також у відділеннях АБ «Укргазбанку» та низки приватних структур, які, ймовірно, задіяні у схемі шахрайського заволодіння бюджетними коштами, у тому числі за фактом безпідставного розміщення на депозитних рахунках 1,7 млрд грн, виділених на будівництво метро.

Йдеться про будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі м. Києва.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року за клопотанням Офісу генерального прокурора слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ «Київметробуд» та його відокремлених підрозділів в рамках кримінального провадження щодо запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами ПАТ «Київметробуд» та підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств під час будівництва дільниці метро.

Раніше Офіс генпрокурора разом з Нацполіцією та СБУ провели обшуки в Миколаївській обласній державній адміністрації (ОДА).

Також СБУ провела понад 20 обшуків у справі про прослушку Гончарука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: