Пристайко звернувся до Ради ООН через громадян ОРДЛО та Криму

Читать на русском
Голова МЗС Вадим Пристайко закликав Раду ООН із прав людини приділяти більше уваги правам громадян на окупованих українських територіях.

Голова МЗС Вадим Пристайко закликав Раду ООН із прав людини приділяти більше уваги правам громадян на окупованих українських територіях.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Як зазначається, Пристайко підкреслив необхідність інкорпорації правозахисного компоненту до усіх аспектів діяльності ООН, без чого неможливо досягти прогресу на напрямках забезпечення миру, безпеки та сталого розвитку.

Крім того, у відомстві зазначили, що, прибувши на засідання Ради із Нью-Йорка, де Генеральна Асамблея ООН розглядала ситуацію на окупованих територіях України, Пристайко наголосив на важливості тіснішої взаємодії між двома міжнародними столицями у сфері захисту прав людини та її основних свобод.

«Голова МЗС звернув увагу делегацій на грубі порушення прав і основних свобод людини, які здійснює російська окупаційна влада на українських територіях, закривши до них доступ для міжнародних моніторингових механізмів, і закликав Раду, правозахисні механізми ООН і міжнародне співтовариство в цілому посилити зусилля з метою припинення цих порушень і звільнення незаконно ув'язнених окупаційною владою українців», – йдеться в повідомленні.

Раніше Пристайко обговорив у США ситуацію на Донбасі.

Також нагадаємо, Пристайко анонсував зміни в Мінські домовленості і новий обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: