Найбільш резонансні ДТП за участю правоохоронців за останній рік

Читать на русском

У неділю, 16 лютого, у Броварах поліцейський на своєму автомобілі збив двох людей, які переходили дорогу на зелене світло світлофора. Один пішохід загинув, другий зазнав серйозних травм. Як виявилося, поліцейський перебував у стані алкогольного сп'яніння. Його затримали, а поліція Київської області призначила службове розслідування. За останній рік ДТП за участю правоохоронців відбулося досить багато, «Слово і Діло» згадало найбільш резонансні.

8 березня минулого року в Харкові співробітниця одного з підрозділів поліції збила чоловіка на пішохідному переході. За тиждень після цього потерпілий помер у лікарні. Станом на листопад розслідування справи не було закінчено, а поліцейській ще не оголосили про підозру.

У 2019-2020 роках було ще кілька випадків, коли поліцейські збивали пішоходів. У Конотопі в червні авто поліції наїхало на 10-річну дитину на пішохідному переході. Автомобіль належав начальнику поліції Конотопа, за кермом перебував його водій, якому і оголосили про підозру. Дитина внаслідок ДТП зазнала серйозних травм. Також наприкінці серпня у Львові поліцейські на службовому автомобілі збили двох жінок.

26 вересня в Броварах п'яний поліцейський охорони не впорався з керуванням свого автомобіля і врізався в зупинку громадського транспорту, унаслідок ДТП загинула жінка, ще двоє чоловіків постраждали. Через інцидент від виконання обов'язків відсторонили главу поліції охорони Київської області та весь склад керівників.

Місяць тому в Білій Церкві автомобіль патрульної поліції наїхав на чоловіка на нерегульованому переході. Пішохід травмувався, Державне бюро розслідувань відкрило справу за фактом ДТП.

Наприкінці березня в Києві патрульний автомобіль з'їхав з дороги і врізався в стовп. ДТП сталося через те, що водій заснув за кермом. В результаті події постраждала його напарниця. Схоже ДТП, але вже з більш трагічними наслідками, сталося 22 травня в Дніпропетровській області: автомобіль із правоохоронцями з незрозумілих причин з'їхав з дороги в кювет, врізався в дерево і загорівся. В результаті один поліцейський загинув, постраждав ще один правоохоронець і місцевий житель, який теж перебував в автомобілі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які штрафи для пішоходів-порушників діють зараз і скільки ДТП з вини пішоходів сталося в 2018-2019 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: