Генсек ОБСЄ планує відвідати Київ і Донбас

Читать на русском
Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер планує найближчим часом побувати в столиці України, а також відвідати Донбас.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер запланував візит до України.

Про це Гремінгер заявив під час 19-ї зимової сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ в четвер, 20 лютого, у Відні, повідомляє Укрінформ.

Точну дату візиту генсек не назвав, однак зазначив, що поїздка відбудеться «найближчим часом».

«Чинний голова ОБСЄ Еді Рама і голова ПА ОБСЄ Георгій Церетелі нещодавно здійснили візити до Києва, щоб запевнити в нашій твердій прихильності надання підтримки процесу через ТКГ і СММ ОБСЄ. Я сам планую відвідати Київ і Донбас у найближчому майбутньому», – сказав Гремінгер.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували поранення двох цивільних на ДонбасіДвоє мирних жителів зазнали поранень на непідконтрольній території Донбасу, повідомила СММ ОБСЄ в щоденному звіті.

При цьому він підкреслив, що важливо використовувати кожен шанс для врегулювання військового конфлікту на Донбасі і «підтримувати набраний темп» у вирішенні цього питання.

«Зараз ми маємо вікно можливостей, щоб забезпечити додатковий, істотний результат на шляху виконання Мінських домовленостей», - додав він.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ заявили, що зафіксували понад 2500 вибухів у Луганській області під час останнього загострення.

Також повідомлялося, що на 74-й сесії Генасамблеї ООН обговорять ситуацію на окупованих територіях України.

Країни ЄС у Радбезі ООН виступили із заявою на підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: